"Προέλευση και ιστορία των Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια Γκαρμπάνζο. Κυρίως γύρω από τη Μεσόγειο, τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 8000 χρόνια στην Ανατολία. Υπάρχουν πολλά ανατολίτικα πιάτα που παρασκευάζονται με αλεύρι ρεβιθιού, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και πατάτες. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά πλέον το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια συλλέγονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια τοποθετούνται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε αεριζόμενο χώρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των Ρεβιθιών και εφαρμογές
Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Ρεβίθι…"
Προέλευση και ιστορία των ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια γκαρμπάνζο. Τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, ειδικά γύρω από τη Μεσόγειο, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Πολλά ανατολίτικα πιάτα μπορούν να παρασκευαστούν με ρεβίθια, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και τσιπς. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια ρεβιθιών
Τα ρεβίθια μαζεύονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια απλώνονται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των ρεβιθιών και χρήσεις
Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Τα ρεβίθια είναι γνωστά ως το κύριο συστατικό στο χούμους και το φαλάφελ, αλλά μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως λαχανικό με ένα ζεστό γεύμα ή ως βάση σε μια σαλάτα. Στην Ινδία, χρησιμοποιούνται συχνά σε κάρυ.